Nu zul je je waarschijnlijk afvragen wat arbeidsrecht precies in houdt. Gelukkig is dit makkelijk uit te leggen. Arbeidsrecht is kort samengevat de verhouding tussen werknemer en werkgever.

In dit vakgebied is er vaak ook sprake van de relatie tussen werknemer en werkgever. Dit is het geval als het gaat om een arbeidsovereenkomst. Hierbij is er een overeenkomst getekend waarbij de werknemer onder het gezag van de werkgever gaat werken.

Bij een arbeidsovereenkomst is ook altijd sprake van een loon. Dit is de vergoeding die je krijgt voor de werkzaamheden die je onder de baas verricht. Het is verplicht om bij een arbeidsovereenkomst te voldoen aan het minimumloon. Meer loon is altijd toegestaan.

Waarbij komt een arbeidsrecht advocaat van pas?

Een arbeidsrecht advocaat is iemand die de werknemer beschermd tegen de werkgever. Dit komt omdat werkgevers vaak een dominante positie tegenover de werknemer aannemen. Ter bescherming kun je hierbij als werknemer de hulp van een arbeidsrecht advocaat inschakelen.

Een arbeidsrecht advocaat Amsterdam kan hierbij goed van pas komen. Op het moment dat je problemen hebt met een werkgever in Amsterdam, kan een arbeidsrecht advocaat Amsterdam je goed te hulp schieten. Dit komt omdat een arbeidsrecht advocaat Amsterdam vaak goed weet wat voor bedrijven er in Amsterdam zitten. Door deze kennis kunnen ze je hier erg goed bij helpen.

Op het moment dat je te maken krijgt met een werkgever die weigert om minimumloon te betalen of je te weinig vakantie geeft, kun je hiervoor een arbeidsrecht advocaat inschakelen. Dit komt omdat deze er is om je te beschermen tegen de werkgever. Hierbij wordt de werkgever verplicht door middel van de wet om zich aan de regels te houden.

Ook bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst kunnen er problemen veroorzaakt worden door de werkgever. Dit komt omdat als je niet meer bij een bedrijf wilt werken dat een werkgever al snel vindt dat de problemen niet bij hem of haar ligt. Grotendeels van de arbeidsrechtszaken gaan dan ook over beëindiging van een arbeidsovereenkomst.

Arbeidsrecht voor de werkgever

Het is ook mogelijk om als werkgever een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen. Dit wordt ook wel collectief arbeidsrecht genoemd. Hiermee krijg je te maken op het moment dat een werknemer zich niet houdt aan de wettelijke eisen die in het contract staan.

Als werkgever krijg je soms te maken met werknemers die zich niet aan de afspraken houden. Op het moment dat je hier mee te maken hebt, kan dit voor veel problemen zorgen een collectieve arbeidsrecht advocaat kan hierbij dan ook goed van pas komen.