Heb je geld nodig om in jouw bedrijf te investeren? Dan zoek je mogelijk nog naar een passende financiering. Tegenwoordig kun je verschillende leningen afsluiten, waardoor het niet makkelijker wordt om een keuze te maken. Indien het om een langlopende investering in jouw bedrijf gaat, raden wij je een zakelijke lening aan. Niet iedereen is bekend met deze lening. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk de belangrijkste zaken voor wat betreft een zakelijke lening op een rijtje.

Zo ziet een zakelijke lening eruit
Wanneer je een zakelijke lening afsluit, leen je geld voor een langlopende investering in jouw bedrijf. Met deze lening investeer je bijvoorbeeld in machines, voertuigen of voorraden. Je kunt een zakelijke lening ook gebruik voor het financieren van werkkapitaal. Indien je kiest voor zakelijk geld lenen, ontvang je het volledige bedrag direct op jouw rekening. Hierin verschilt een zakelijke lening van zakelijk krediet. Bij laatstgenoemde financieringsvorm zet een kredietverstrekker een geldbedrag voor jou klaar. Je kunt hier geld uit opnemen wanneer jij wilt.

Wanneer je kiest voor een zakelijke lening, spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker waarbij je het geld leent. De maximale looptijd voor een zakelijke lening bedraagt vaak vijf jaar. De lening los je in maandelijkse termijnen af, waardoor het geld aan het einde van de looptijd is terugbetaald. Het maandelijkse aflosbedrag blijft gedurende de gehele lening gelijk, waardoor je weet waar je aan toe bent.

Hoe zit het met de rente?
Indien je een zakelijke lening afsluit, betaal je niet alleen het geleende bedrag terug. Nee, want je betaalt ook rente over het geleende bedrag. Door deze rente wordt het voor een kredietverstrekker aantrekkelijk om jou geld te lenen. In het geval van een zakelijke lening is de rente altijd opgebouwd uit vijf onderdelen: basisrente, kapitaalkosten, operationele kosten, marge en risicokosten. De zakelijke lening rente staat altijd vast gedurende de looptijd van de lening. Stijgt de rente nadat jij geld hebt geleend? Dan heeft dit voor jou geen gevolgen. Wanneer de rente daalt tijdens de looptijd van jouw lening, pluk je hier helaas ook niet de vruchten van.

Zakelijke lening aanvragen
Nu je weet wat een zakelijke lening is, ben je mogelijk geïnteresseerd geraakt. Met behulp van deze financiering kun je namelijk direct een investering doen. Je krijgt het geld immers meteen op jouw rekening gestort. Wil je niet wachten? Vraag dan direct een zakelijke lening aan. Indien je dit bij een online kredietverstrekker doet, kan dit vandaag nog. Je geeft allereerst aan wat het financieringsdoel is. Vervolgens kies je het gewenste leenbedrag en de looptijd van de lening. Je moet daarnaast een aantal documenten aanleveren. Denk niet dat je de lening direct toegewezen krijgt wanneer je dit gedaan hebt. Nee, want een kredietverstrekker checkt jouw aanvraag altijd zorgvuldig. Indien alles in orde is, wordt het geld binnen de kortste keren bijgeschreven op jouw rekening.